Artikkelit

Haastattelu | 12.2.2019

Haastattelussa Robin "snappe" Uotila


Haastattelimme NYYRIKKI ICE -joukkueen flex support pelaajaa Robin "snappe" Uotilaa.

1. Nimi / ikä / paikkakunta?

-Robin "snappe" Uotila, 18v (2000), Vantaa.

2. Milloin aloitit pelaamaan tietokonepelejä? Ensimmäinen tietokone-/konsolipeli ja mitkä olivat ykköspelit?

-Aloin pelaamaan videopelejä jo pienenä. Pelasin Dragon Ball -pelejä, Digimon Rumblea ja Teenage Mutant Ninja Turtlesia Playstationilla. Ensimmäinen maistiainen class based shooter -pelistä oli varmaan Conker: Live & Reloaded 2005.

3. Miten / milloin eksyit pelaamaan esports-pelejä?

-Pelasin 2011 kavereideni kanssa TF2:ta. Kiinnostuin aluksi PVE-muodon kilpailullisuudesta ja vähän myöhemmin pelin esport-puolesta. Perslammen TF2-palvelimilla pelasin muun muuassa BAITOn kanssa ja sieltä pari pelaajaa pyysi minua pelaamaan yhteen vähän huonompaan joukkueeseen, josta jatkoin seuraavat viisi vuotta ylemmäs.

4. Miten Overwatch-ura lähti käyntiin?

-Vuoden 2016 kesällä pääsin subaamaan aikaiseen versioon Maansiirtofirmasta (Dommels, Effix, Eleanthas, Trickwide, Second), josta siirryin Void Childiin (perry, astt, xippeli, ronba, skuijke, tonmas). Samana vuonna pelasin viimeisen TF2-turnaukseni Dreamhack Wintereillä. Mukana oli myös Setlet.

5. Miten päädyit support-pelaajaksi?

-Support-rooli on TF2:sta asti tuntunut luonnolliselta. Monissa peleissä, joita olen pelannut aktiivisesti (Dota 2, TF2, Overwatch) voi support-pelaaja tehdä ns."isoja pelauksia". Luultavasti innokkuuteni pelata supporttia johtuu myös siitä, että pelasin TF2-puolella koko urani aikalailla pelkästään Mediciä. Siitä oli sitten helppo siirtyä pelaamaan Anaa Overwatchin puolelle.

6. Mitä suunnitelmia sinulla on esports-uran suhteen tulevaisuudessa? 

-Toteuttaa samaa, mitä muut suomalaiset support-pelaajat ovat jo aloittaneet tekemään - lujittamaan suomalaista flex ja main support-osaamista maailman huipulla. Viimeiset yo-kirjoitukset ovat maaliskuun lopulla, jonka jälkeen minulla on mahdollisuus treenata enemmän kuin aikaisemmin. Unelmani olisi edustaa Suomea Overwatch World Cupissa.

7. Paras meta?

-Hmm.. Omasta näkökulmasta varmaan Mercy, Zen, Soldier, Tracer, Winston, Dva ja sen eri variaatioita oli hauskaa pelata, koska pystyin liitämään taivaalla samalla, kun neljä vihollista jahtasi minua raivoisasti. Aika lailla kaikilla metacompeilla on hyvät ja huonot puolensa. Jopa GOATS voi olla hauskaa - varsinkin zenin näkökulmasta.

8. Mitä pitäisi korjata Overwatchin suhteen, jotta peli pysyy elossa, mikä on hyvin tällä hetkellä?

-Tästä voisi keskustella paljon laajemminkin, mutta jos nyt tässä mainitsisin vain pari asiaa: T3- ja T2-skenen elävöittäminen esimerkiksi useammilla LAN-tapahtumilla, jonka lisäksi Dota 2:sta voisi kopioida solo-, party- ja low priority queuen. Pelin tasapainottamisen tulisi keskittyä pro-skenen ympärille ja  Blizzardin tulisi kommunikoida paremmin yhteisönsä kanssa. Esimerkiksi Open Divisionista olisi mukavaa saada tietoa hieman aiemmin kuin kuukautta ennen aloitusta. Kaikki ei kuitenkaan ole mustavalkoista ja mahdollisesti kaikki edellä mainitsemani ideat eivät parantaisi tilannetta. Tällä hetkellä hyvää on Suomi OW -skenen tarjoamat lanit ja tapahtumat sekä Jaynen yhteisön tekemä työ T3-skenen eteen sekä tottakai OWL:n suuruus ja hienous. On kuitenkin aika pöyristyttävää, että esimerkiksi Davin, joka on voittanut monia premier -turnauksia, joutuu punnitsemaan tulevaisuuttansa pelin parissa.

9. Lempipelaajat?

-Hmm.. Minulla on monia eri lempipelaajia. Vähän niin kuin Logic sanoi itsestään, että hän on yhtä iso hip hop fani kuin artisti itse, koen samaa pelien äärellä. Jos rajoitan kriteerit ainoastaan Overwatchiin ja valitsen, vaikka satunnaisesti pari esimerkkiä. Ensiksi mieleen tulevat: Runner, Txao, ja Fusions. Runner on yksi Overwatch-skenen hienoimpia pelaajia. Txao sekä Fusions ovat kaksi todella omistautunutta pelaajaa, jotka olen tavannut parin vuoden aikana competitivessa ja joiden asennetta ihailen. Suomalaisista voisin vielä mainita esimerkiksi LhCloudyn, Xippelin sekä OLBAAn.

10. Mitä kirjottaisit Tinder-esittelyyn?

-Uskon, että taktiikoita olisi monia, niin kuin OW:ssa. Ehkä kirjoittaisin jotain lyhyttä ja normaalia tai joitain hyvän mielen meemejä - ei akkemeemejä. Itselläni siirtyy katse yleensä "kuuntelee seuraavaa musiikkia..." -kohtaan, että panostaisin varmaan siihen eniten. ^_^

11. NWA vai Wu-Tang clan?

-N.W.A, Ice Cube forever madafaka, mutta ACTQ Jazz rap on varmaan legendaarisin hip hop -ryhmä.

12. Vapaat terveiset skenelapsille:

-gang gang #stayfocusED ebin nähää servul tai laneil. PMA PMA PMA.

Snappe


Päivitetty 11.2.2019 kello 19:03: Korjattu artikkelin kieliasua.


Eläköitynyt Lucio-main ja Suomi OW ry varapuheenjohtaja. Olen vastuussa Suomi OW:n someista ja turnaustoiminnasta. Kirjoitan artikkeleita Suomi OW:n nettisivuille. Twitter: @lassila_akseli