Artikkelit

Haastattelu | 17.3.2019

Haastattelussa Olli "Crea" Varila


1. Nimi / ikä / paikkakunta

- Olli “Crea” Varila, 18-vuotias, Espoo

2. Millon aloitit peliharrastuksesi? Ensimmäinen tietokone/konsoli ja mitkä oli lempipelit?

- Olen ollut aina kiinnostunut videopeleistä, mutta aloitin tietokoneharrastuksen vasta vuonna 2012, kun sain ensimmäisen tietokoneeni. Ensimmäinen tietokone oli joku HP:n pakettikone, joka maksoi 500€ ja se ostettiin Minecraftia varten. Parhaat pelit ovat olleet Sly-pelisarja Playstationilla, Minecraft, CS:GO ja tietenkin Overwatch.

 

3. Miten / milloin aloit pelaamaan esports-pelejä?

- Ensimmäinen esports-peli oli CS:GO, jota kaverit suositteli 2012 syksyllä. Pelasin sitä peliä pari vuotta kavereiden kanssa. Halusin olla kavereista paras ja seurasin kaikkia major-turnauksia. En kuitenkaan vielä päässyt kokeilemaan joukkuessa pelaamista. Uskoisin, että unelma urasta ammattilaisena syntyi turnauksia katsellessa. Kuulin Overwatchista pari kuukautta ennen sen julkaisemista ja siirryin peliin heti, kun se julkaistiin.


4. Miten Overwatch-ura lähti käyntiin?

- Aloitin Overwatchin samalla tavalla kuin pelasin CS:GO:ta, eli pelasin sitä vain lähinnä kavereiden kanssa.

Nousin kuitenkin yksin nopeasti niin korkealle, että en pystynyt enää pelaamaan heidän kanssaan. Noin vuoden pelaamisen jälkeen aloin etsimään joukkuetta. Pelasin GM-kavereiden kanssa parissa eri joukkueessa, kunnes joukkue erosi. 2017 lopussa etsin taas joukkuetta, jolloin minut kutsuttiin pelaamaan Capp8-nimiseen joukkueeseen, josta myöhemmin muodostui Team Qlash. Kyseisen joukkueen kanssa nousin random 4k-pelaajasta Top T3-pelaajaksi.


5. Miksi juuri Overwatch?

- Olen aina tykännyt FPS-peleistä ja etsin jotain korviketta CS:GO:lle. Overwatch tarjosi hyvän FPS-pelin, joka oli kuitenkin tiimityö- ja strategia painotteinen.


6. Mitä mieltä olet OW tämänhetkisestä tilasta? Olisiko mitään, mitä muuttaisit?

- Jokaisessa metassa on aina omat hyvät ja huonot puolensa ja minun ns. työ on vain selvittää, miten kyseisessä metassa voittaa. Olen siis tyytyväinen nykyiseen metaan. Itse en osaisi mitään muutoksia ehdottaa, mutta Blizzard voisi kuunnella enemmän ammattilaispelaajia ja tuoda muutoksia nopeammin peliin. 

 

7. Onko sinulla pelaajia ketä arvostat, ketkä inspiroivat sinua?

- Tällä hetkellä pelaaja, joka eniten inspiroi minua on Dafran. Hänellä on erittäin kiinnostava tarina ja hän on mekaanisesti erittäin lahjakas pelaaja. Overwatchin alussa ihailun kohteena olivat Taimou ja LiNkzr.

 
8. Miten tasapainotat pelaamista ja koulunkäyntiä?

- Tavoitteena on hoitaa lukio loppuun, joten nyt Overwatch jää vähemmälle muutamaksi viikoksi. Olen yrittänyt aikaisemmin hoitaa pakolliset koulutehtävät alta ja laittaa lopun ajan pelaamiseen. Yleensä päivässä siis menee noin 6h kouluun ja loput Overwatchiin. Yritän myös tietenkin syödä, liikkua ja nukkua tarpeeksi, jotta jaksaa pelata.

 
9. Mikä suunnitelma sinulla on uran/esportsin kanssa tulevaisuudessa?

- Lukion jälkeen aion pitää välivuoden ja panostaa Overwatchiin täysillä. Tavoitteena olisi vuoden aikana nousta Contenders-tasolle. Lopullinen tavoite on tietenkin Overwatch League. Myös Suomea olisi mahtavaa edustaa World Cupissa joku päivä.

 
10. Mitä Suomen esports-skene mielestäsi kaipaa?

- Suomen esports-skene kaipaa mielestäni enemmän pelaajia jotka haluavat päästä pro-tasolle. Näin myös kaikkien suomalaisten turnauksien taso nousisi. Olisi mahtavaa nähdä LAN-turnaus, jossa on 4 suomalaista Contenders-/Top t3 -tiimiä pelaamassa toisiaan vastaan.


11. Is #creagate real?

- En osaa varmasti sanoa, mutta jos on niin, viimeisin Suomi OW -turnaus oli rigged.

 
12. Vapaat terveiset

- Terveiset kaikille suomalaisille Overwatch-lupauksille! #pathtopro Nähään Lantrekeil!


Päivitetty 26.2.2019 kello 16:52: Korjattu artikkelin kieliasua.


Kissamummo Turusta, joka vain haluaa jakaa maailmalle Banhammeria. Working and improving Coach/Analyst.
| Twitter: @AerisOW | IG: @aerisow | Discord: Aeris#6666 |