Artikkelit

Haastattelu | 26.7.2019

Haastattelussa Armas "FaRmaS" Kantola


1. Nimi / ikä / paikkakunta

- Armas Kantola, 19, Espoo

 2. Milloin aloitit tietokonepelien pelaamisen? Mikä oli ensimmäinen tietokone-/konsolipeli ja mitkä olivat ykköspelit?

- Aloin pelaamaan videopelejä hyvin nuorena, kun sain 4-vuotiaana Gameboy-konsolin, jolla pelasin Pokemonia ja muita satunnaisia pelejä. Lapsuuteni ykköspelejä olivat Pokemon Sapphire ja tietokoneella pelattava Jazz Jackrabbit 2.

 3. Miten / milloin aloit pelaamaan esports-pelejä?

- Varhaisimmat muistoni esports-peleistä ovat vuoden 2010 Summer Assembly -tapahtumasta. Siellä tutustuin Team Fortress 2 -nimiseen peliin, jota pelasin Minecraftin ohella muutaman vuoden. 6. luokan lopulla sain isältäni vihdoin luvan ostaa Counter-Strike: Sourcen, jota olin kinunnut häneltä vuosia. Sourcea tuli hakattua kavereiden kanssa monta vuotta. CSGO:ta kokeilin julkaisussa, mutta siirryin peliin kunnolla vasta vuoden 2013 loppupuolella, kun pelin laatu parani.

 4. Miten Overwatch-ura lähti käyntiin?

- Aloitin Overwatchin pelaamisen kasuaalisti kavereiden kanssa, mutta huomasin, että minulla oli hauskempaa pelata, kun yritin kehittyä hauskanpitämisen sijaan. Vuoden 2017 alussa löysin ensimmäisen tiimini, jossa tuli vietettyä muutama kuukausi ennen sen hajoamista.

 5. Miksi juuri Overwatch?

- Valitsin Overwatchin seuraavaksi pelikseni Counter-Striken jälkeen, koska siinä oli paljon samanlaisia piirteitä, mutta oli myös uutta opittavaa. FPS-genre ja pelin tietyt MOBA-elementit vetivät minua puoleensa.

 6. Mitä suunnitelmia sinulla on esports-uran suhteen tulevaisuudessa?

- Tällä hetkellä tulevaisuudensuunnitelmani esportsin suhteen ovat hyvin sumeat. Osa minusta haluaisi vetää koulun rauhassa loppuun, mutta osa haluaisi taas keskittyä Overwatchiin täysipäiväisesti. Saa nähdä mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan!

 7. Mitä mieltä olet Overwatchin tämänhetkisestä tilasta? Olisiko mitään, mitä muuttaisit?

- Overwatchin nykyinen tila on hyvä, vaikkakin muutoksilla pelistä saisi huomattavasti mukavamman ja pelattavamman. Esimerkiksi roolipainotteinen soloqueue-ladder pelastaisi mielestäni rankedin.

 8. Paras meta?

- Alkuperäinen deathball, jossa pelattiin solttua, hogia ja anaa. Ne olivat vanhoja hyviä aikoja.

 9. Lempipelaajat?

- Minulla ei ole yksittäistä lempipelaajaa, mutta jos pitäisi valita muutama, niin sanoisin uNKOE, Shaz ja tietenkin suomen oma jauhelihakeisari LhCloudy.

 10. Mitä Suomen Overwatch-skene mielestäsi kaipaa?

- Suomen Overwatch-skene on mielestäni elänyt parhaat vuotensa. Suuri osa pelaajista on kiertänyt Suomi-tiimit ja ovat edenneet Eurooppaan pelaamaan, eivätkä täten ole kovin aktiivisia Suomen skenessä, muuten kuin mix-tiimeissä. Suomen skeneä voisi elvyttyä avautumalla hieman Eurooppaan päin, jota kokeillaan uusimmassa Suomi OW -turnauksessa avaamalla paikkoja ulkomaalaisille pelaajille.

 11. Mitä tiimi tekee?

- Parempi kysymys on yleensä, että mitä vihu tekee.

 12. Vapaat terveiset

- Kiitos kaikille tuesta ja nähään ens laneilla!


Eläköitynyt Lucio-main ja Suomi OW ry varapuheenjohtaja. Olen vastuussa Suomi OW:n someista ja turnaustoiminnasta. Kirjoitan artikkeleita Suomi OW:n nettisivuille. Twitter: @lassila_akseli