Artikkelit

Uutinen | 26.7.2019

2-2-2 tulee, oletko valmis?Kauan odotettu, vihdoin täällä

Pitkään huhuttu ja epäilty roolilukko on vihdoin 100% varmistettu, kun uusi Developer Update -video julkistettiin blogipostauksen kanssa, joka paljasti kaikki 2-2-2 lukon salaisuudet.

Jos et ole vielä tietoinen mitä 2-2-2 tarkoittaa, termillä viitataan roolien lukitukseen niin, että jokaisessa joukkueessa on kaksi tankkia, kaksi supporttia ja kaksi DPS-hahmoa. Tuoreimman Developer Updaten voit katsoa tästä, ja blogipostauksen tästä linkistä.

2-2-2 Overwatch Leaguessa

Tulevaisuudessa liigassa pelaajat eivät voi vaihtaa roolia kartan aikana, mutta voivat vaihtaa hahmoa roolin sisällä. Roolia voidaan vaihtaa karttojen välillä ja lavalla ollessa pelaajat istuvat oman roolinsa mukaan. Jos pelaajat vaihtavat roolia kesken pelin, tulee heidän vaihtaa istumapaikkaa. Vasemmalta oikealle järjestys on: DPS – tankit – supportit.

2-2-2 roolisysteemi tulee myös Overwatch Contenders 2019 toisen kauden pudotuspeleihin sekä vuoden 2019 MM-kisoihin. 

Uusi järjestelmä tulee varmasti vaikuttamaan joukkueiden tasoeroihin. Kovan profiilin DPS-pelaajat vapautetaan Brigitte- ja Zarya-vankilasta ja mekaaninen taitotaso tulee olemaan kriittinen osa matsien ratkaisua. 


2-2-2 koko kansalle

Normipelaajilla uusi roolisysteemi tulee Overwatchiin syyskuun ensimmäinen päivä. Pelaajat voivat valita yhden kolmesta roolista (DPS, tankki, support) ja hakea peliä tällä roolilla. Jokaisella roolilla on oma SR, joka perustuu kuukausia kerättyyn MMR-dataan pelatuista rooleista. Jokaisella roolilla on myös oma top 500 -lista. Roolilistojen lisäksi on myös ylimääräinen kaikkien roolien keskiarvoon perustuva lista, josta pelaajat voivat saada ylimääräisen pelaajaikonin ja sprayn.

 Ennen kuin alkaa S18 uudella roolisysteemillä, elokuussa on kahden viikon mittainen betaseason, jossa testataan systeemiä ja korjataan pahimmat bugit. Tämän seasonin statistiikoita ei tallenneta, eikä silloin ansaittu SR vaikuta muihin kausiin. Tämän takia nykyistä kautta leikattiin kahdella viikolla.


Maailmasta isompi yksi shatteri kerrallaan.

NYYRIKKI esportsin MT-pelaaja, Suomen MM-joukkueen yhteisövastaava vuosimallia 2019

Twitter: Rockett_GG
Twitch: RockettGG