Artikkelit

Uutinen | 27.7.2019

Sigma on saapunut


 

Sigma on Overwatchin uusi hahmo, astrofyysikko ja epävakaa tankki, joka sai kyvyn hallita painovoimaa kun avaruudessa suoritettu testi meni pieleen. Talonin manipuloimaa ja elävänä aseena käytettävää Sigmaa ei voi välttää pelissä.

Miten Sigma sitten oikeasti toimiikaan? Hän on tankki, jolla on hänen mielensä mukaan siirrettävä kilpi. Sigmalla on 400HP, josta 100 on itsestään takaisin palautuvaa shieldiä.


Sigman aseet ovat Hyperspheres, kaksi gravitaatiokuutiota, jotka Sigma ampuu eteenpäin. Kuutiot räjähtävät osuttuaan kohteeseen tai lennettyään lyhyen etäisyyden ilmassa. Kuutiot tekevät osuessaan 60dmg, joten max. vahinko on 120 molempien kuutioiden osuessa. Kuutiot ilmestyvät hetken kuluttua Sigman käteen uudestaan ja ne voi ampua jälleen. Kuutioita on mahdollista kimmottaa seinistä esimerkiksi kilpien ja kulmien taakse.

Sigman alt fire tuo kentälle Experimental Barrierin. Kilvellä on 1500HP ja kun pelaaja pitää oikeaa hiirennappia pohjassa kilpi liikkuu eteenpäin. Kun hiirennapista päästetään irti kilpi jää paikalleen ja painamalla oikeaa hiirennappia uudestaan Sigma kerää kilven takaisin. Kilven voi lähettää mihin tahansa suuntaan ja niin kauas, kunnes kilpi joko lentää kentästä ulos tai osuu seinään. Jos kilpi hajoaa, pitää odottaa viisi sekuntia ennen kuin kilpeä pystyy taas käyttää.

Ensimmäinen kyky on Kinetic Grasp. Se luo kentän Sigman eteen, joka kestää noin reilun sekunnin ja pystyy sen aikana syömään vastustajien vahinkoa, kykyjä ja jopa ultimateja. Mielenkiintoisesti kyky muistuttaa paljon D.van Defense Matrixia, mutta pystyy estämään jopa Roadhogin koukun ja Brigiten Whip Shotin. Sigma muuttaa estämänsä vahingon shieldiksi ja siirtää sen väliaikaisesti oman HP:n lisäksi. Kinetic Graspilla on 15 sekunnin cooldown.

Toinen kyky on Accretion. Sigma kerää maasta massiivisen kivilohkareen ja heittää sillä vastustajaa. Kivi tekee osuessaan 80dmg ja stunnaa vastustajan samalla kun heittää hänet selälleen. Riippuen lohkareen lentoajasta, stun on pitkäkestoisempi.

Sigman ultimate on Gravitic Flux. Käyttäessään ultinsa, Sigma kumoaa painovoiman ja voi lentää. Hän pystyy merkkaamaan alueen, johon jäävät vastustajat ottavat hieman vahinkoa ja he päätyvät leijumaan ilmassa. Parin sekunnin jälkeen heidät paiskataan takaisin maahan ja ottavat 50% max HP:staan vahinkona. Ultimate toimii kuten Zaryan Graviton Surge ja poistaa kaikki liikkumiskyvyt käytöstä.


 Sigma vaikuttaa hyvin monipuoliselta hahmolta, jolla on kumminkin hyvin selvät heikkoudet. 400HP ei ole kovinkaan paljoa tankille ja ilman ultimatea Sigmalla ei ole minkäänlaista liikkumiskykyä. Kuutiot eivät voi lentää kauas ja pitkän kantaman DPS-hahmot ovat iso ongelma. Kenen kanssa Sigma toimii ei ole vielä selvää, mutta ajan myötä hahmon salat selviää pikku hiljaa.


Maailmasta isompi yksi shatteri kerrallaan.

NYYRIKKI esportsin MT-pelaaja, Suomen MM-joukkueen yhteisövastaava vuosimallia 2019

Twitter: Rockett_GG
Twitch: RockettGG