Artikkelit

Uutinen | 13.1.2020

Viime viikon Overwatch-uutiset yhdessä paketissa


Suomalaisen Overwatchin vauhdikas viikko

Viime viikko oli suomalaisen Overwatchin kannalta vauhdikas. NYYRIKKI julkaisi Contenders-joukkueensa, FELin Overwatch Cup tekee näyttävän paluun, Taimoun ura jatkuu contenderssissa, Open Division alkoi, Suomi OW:n Discord-palvelin ylitti 2 000 jäsentä ja Young and Beautiful julkaisi suomalaisvahvisteisen Contenders-kokoonpanonsa. Tässä artikkelissa viime viikon suomalaiset Overwatch-uutiset yhdessä paketissa.

NYYRIKKI julkaisi Contenders-joukkueensa 

Viikon ja alkuvuoden suurin uutinen oli NYYRIKIN Contenders-joukkueen julkaisu. NYYRIKKI sai Contenders-paikkansa joulukuussa toimintansa lopettaneelta Team Gigantilta. NYYRIKIN kokoonpano on kansainvälinen, mutta joukosta löytyy myös suomalaisvahvistus. Julkaisu on suomalaisen Overwatchin kannalta merkittävä, sillä meillä säilyy suomalainen organisaatio Contenders-sarjassa. 

NYYRIKIN uuteen kokoonpanoon kuuluvat: 

 • Seb “numlocked” Barton (Tank)

 • Théo “Tek36” Guillebaud (Tank)

 • Jeffrey “Vizility” de Vries (DPS)

 • Dominic “hybrid” Grove (DPS)

 • Robert “Skairipa” Lupsa (Support)

 • Aleksi “Zuppeh” Kuntsi (Support)

 • Tanishq “Tanizhq” Sabharwal (Manageri)

FEL OVERWATCH CUP TEKEE PALUUN

FELin ensimmäinen Overwatch Cup pelattiin viime vuonna ja nyt turnaus tekee näyttävän paluun. Tuolloin kesäkuussa Finnkino Tennispalatsissa Helsingissä pidetyssä finaalissa voiton otti ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt Team Gigantti. Tällä kertaa finaali pelataan LanTrek-lanitapahtumassa, joka järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa Tampereella. Turnauksen palkintopotissa on 5 000 euroa, jonka lisäksi joukkueet taistelevat yli 10-kiloisesta Kotipizza Trophysta.

Turnaus käynnistyy ensi torstaina 16. tammikuuta. Otteluita lähetetään suorana ja suomeksi selostettuna joka torstai.

Taimoun ura jatkuu contenderssissa

Uutisoimme viime viikolla Timo "Taimou" Kettusen uran jatkosta Contenders-sarjassa. Suomen yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä Overwatch-pelaajista ilmoitti vaihtavansa joukkuetta. Kettusen uusi joukkue Team Envy on Kettusen aikaisemman joukkueen Dallas Fuelin akatemiajoukkue.

Kettunen on jäänyt Fuelissa vähäiselle peliajalle, mikä on näkynyt hänen motivaatiossaan. Dallas Fuel oli tarjonnut Kettuselle jatkosopimusta, mutta hän kertoi Twitterissä valitsevansa mieluummin kilpailemisesta saatavan onnellisuuden kuin paikan vaihtopenkiltä hyvällä kuukausipalkalla.

Open division alkoi suomalaisjoukkueiden kannalta menestyksekkäästi

Viime viikonloppuna alkanut Open Division alkoi suomalaisjoukkueiden kannalta menestyksekkäästi. Suomalais- ja suomalaisvahvisteiset joukkueet voittivat 23 peliä 26:sta. Suomi OW lähetti turnauksen pelejä sekä lauantaina että sunnuntaina. Lähetykset jatkuvat myös tulevina viikkoina. Suomalaisjoukkueiden matkaa Open Divisionissa voit seurata tarkemmin Chupen tekemästä Open Division 2020 suomalaiset joukkueet ja pelaajat -taulukosta. Uutisoimme Open Divisionista tarkemmin viime viikolla.

Suomi OW:n Discord-palvelin ylitti 2 000 jäsentä

Viime viikolla Suomi OW:n Discord-palvelin ylitti 2 000 jäsentä. Yhteensä palvelimella on yli 2 300 käyttäjää. Viime vuosi oli muillakin tavoin Suomi OW:n kannalta hyvä - perustimme Suomi OW ry:n edistämään toimintaamme sekä suomalaista Overwatchia, Discord-palvelin oli aktiivisempi kuin minään muuna vuotena ja järjestimme lukuisia turnauksia sekä tapahtumia yhteisömme iloksi. Tavoitteenamme on tehdä vuodesta 2020 vähintäänkin yhtä hyvä. Alla Suomi OW:n viestimäärät viime vuonna tilastoituna.

Young and Beautiful julkaisi suomalaisvahvisteisen Contenders-kokoonpanonsa

Young and Beautiful julkaisi eilen suomalaisvahvisteisen Contenders-kokoonpanonsa. 

Young and Beutifulin uuteen kokoonpanoon kuuluvat:

 • JkAru19 (Tank)

 • Vestola (Tank)

 • Jona (DPS)

 • Yiqids (DPS)

 • Gustav (Support)

 • IBTB (Support)


Eläköitynyt Lucio-main ja Suomi OW ry varapuheenjohtaja. Olen vastuussa Suomi OW:n someista ja turnaustoiminnasta. Kirjoitan artikkeleita Suomi OW:n nettisivuille. Twitter: @lassila_akseli