Artikkelit

Haastattelu | 4.2.2020

Haastattelussa Suomen kilpailullisen Overwatchin nouseva tähti Perttu "Dolla" Palokoski


Tällä kertaa Suomi OW:n haastateltavana on Suomen kilpailullisen Overwatchin nouseva tähti Perttu "Dolla" Palokoski. 

Perttu “Dolla” Palokoski, kuka olet?

Olen 17-vuotias poika Helsingistä. Käyn koulua Pasilassa Helsinki Business Collegessa, ja tällä hetkellä pelaan Overwatchia puoliammattilaisena HSL Esportsissa.

Milloin aloitit tietokonepelien pelaamisen? Mikä oli ensimmäinen tietokone-/konsolipeli ja mitkä olivat ykköspelit?

Aloitin pelaamaan tietokoneella aika myöhään. Sain ensimmäisen tietokoneeni 6. luokalla. Vanhempani lupasivat ostaa minulle tietokoneen sillä ehdolla, että alkaisin panostaa kouluun. Tietokoneen saatuani aloin pelaamaan ystävieni kanssa kaikenlaisia pelejä. Ensimmäiset pelit, joita pelasin, olivat Crash Bandicoot ja Call of Duty Playstation 2 -pelikonsolille ja Xboxille. Ehdoton ykköspeli on Crash Bandicoot Playstation 2:lle. Siitä on monta hyvää muistoa, ja se peli sai minut koukkuun pelaamiseen.

Milloin aloitit kilpapelaamisen? Pelasitko ennen Overwatchia muita pelejä kilpailullisesti?

Aloitin pelaamaan Overwatchia kilpailullisesti noin 2 vuotta sitten. Ennen Overwatchia pelasin kavereiden kanssa paljon Dota 2, mutta en erityisen tosissaan/kilpailullisesti.

Miten Overwatch-ura lähti käyntiin?

Overwatch-ura lähti käyntiin, kun minua pyydettiin pelaamaan joukkueeseen, jonka pelaajia en tuntenut ennestään. Olin tuolloin vielä master-pelaaja. Meistä tuli nopeasti kavereita, ja tykästyin organisoituun tiimipelaamiseen nopeasti. Toisia saman tasoisia pelaajia vastaan oli hauskaa kilpailla ja haastaa itseään. Olen aika kilpailullinen henkilö, jonka takia nautin kilpapelaamisesta paljon.

Paras kilpapelaamiseen liittyvä muisto?

Contenderssiin pääseminen oli aivan mahtava asia, mutta paras muisto taitaa olla se, kun voitin parhaan kaverini kanssa Assembly BYOC-finaalit.

Lempipelaajat?

Pelaajat kuten Taimou ja Fragi ovat olleet aina olleet sellaisia idoleita, joita olen ihaillut. Tällä hetkellä myös Masaa ja BigG00se ovat isoja suosikkeja, sillä he pelaavat samaa roolia kuin minä. Ihailen myös Dota 2 -pelistä tuttuja pelaajia, kuten Jerax ja Topson. He ovat molemmat inspiroineet minua paljon peliurani aikana, vaikka he eivät ole Overwatch-pelaajia.

Joukkueesi HSL Esports lunasti paikan Euroopan Contenders-sarjaan. Mitkä ovat tavoitteenne Contenderssissa?

Voittoa mennään hakemaan kuten aina. Myös Contenders Gauntlettiin pääseminen olisi mahtavaa. Uskon, että meillä on potentiaalia voittaa. Meillä on pelaajia, jotka tekevät paljon työtä joka päivä ollakseen parhaita. Tahto voittaa on kova.

Mitkä ovat tavoitteet urallasi?

OWL on tavoite, vaikka en olekaan vielä tarpeeksi vanha. Tässä on onneksi aikaa parantua ja näyttää taitonsa Contenders-kentillä. Myös Suomen edustaminen MM-kisoissa on iso tavoite minulle.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

Tässä voi käydä vaikka mitä, mutta toivon, että saisin enemmän näkyvyyttä ja kehittyisin pelaajana. Toivon, että OWL-unelma ei jäisi pelkäksi unelmaksi.

Haluatko antaa skenelle terveisiä?

Haluan kiittää jokaista, joka on tukenut minua, vaikka en välttämättä ole ollut maailman mukavin ihminen jokaiselle. Erityisesti haluan kiittää vanhoja tiimiläisiäni, jotka ovat auttaneet minua kehittymään pelaajana ja ihmisenä.


Eläköitynyt Lucio-main ja Suomi OW ry varapuheenjohtaja. Olen vastuussa Suomi OW:n someista ja turnaustoiminnasta. Kirjoitan artikkeleita Suomi OW:n nettisivuille. Twitter: @lassila_akseli