Artikkelit

Yhteisö | 29.3.2021

Tiedote: Yhteisön uudet säännöt


Hyvä ilmapiiri, turvallisuus ja asiallinen keskustelu tekevät yhteisöstä hyvän. Rasismi, homofobia, transfobia eikä mikään mukaan epäasiallinen käytös kuulu yhteisömme arvoihin. Meille tärkeää on se, että jokainen voi olla yhteisössä oma itsensä ilman, että joutuu kokemaan oloaan turvattomaksi tai syrjityksi. Olemme viimeisen neljän vuoden aikana epäonnistuneet tekemään yhteisöstä kaikille hyvän ja turvallisen paikan olla. Olemme tästä syvästi pahoillamme. Haluamme parantaa yhteisöä, jota olemme olleet mukana luomassa. Tästä johtuen Suomi OW:n adminit ovat luoneet palvelimelle uudet säännöt, jotka tulevat voimaan välittömästi. Pyrimme sääntöuudistuksella olemaan hyvä paikka kaikille, ei vain harvoille.

Suomi OW:n Discord-palvelimen uudet säännöt:

 

Suomi OW säännöt 2021

Sääntörikkomukset johtavat ensin varoitukseen, seuraavaksi puheoikeuden poistamiseen ja lopulta palvelimelta poistamiseen. Ylläpitäjät antavat sopivan rangaistuksen rikkeen perusteella. Kovemmat rikkeet voivat johtaa suoraan käyttäjän poistamiseen palvelimelta, kun taas lievemmistä rikkeistä annetaan ensin varoitus. 

 

1. Kiusaaminen, häirintä ja syrjintä on kiellettyä

Tällä palvelimella toisiin käyttäjiin kohdistuva ala-arvoinen käytös on kiellettyä. Keskustelussa tulee ottaa muut huomioon. Pyritään välttämään henkilökohtaisuuksiin menemistä. Pidetään fiilis hyvänä ja keskustellaan asiallisesti!

 

2. Ei rasismia, seksismiä, transfobiaa, homofobiaa yms

Kaikki ylempänä mainittu toiminta johtaa toimenpiteisiin. Muu asiaton käytös katsotaan tapauskohtaisesti. Lähtökohtana on, että jokaista käyttäjää kohdellaan kunnioittavasti ja ettei kukaan tunne palvelimella oloaan turvattomaksi. Pidetään siis Suomi OW siistinä ja vastaanottavana paikkana aivan jokaiselle. Annetaan kaikkien jäsenten olla oma itsensä. Suomi OW on LGBTQ+ -ystävällinen yhteisö. 

 

3. Ei NSFW-materiaalia

Tähän lasketaan pornografiset kuvat ja videot, gore, ihmisiin ja erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta yms. 

 

4. Huijausohjelmien sekä boostauksen ja näitä mainostavien sivujen levittäminen ja mainostaminen on kiellettyä

Pelataan reilusti. Suomi OW:ssa huijaukseen käytettyjen ohjelmien tai boostauksen mainostaminen/myyminen on kiellettyä.

 

5. Ei turhaa spammia

Pidetään kanavat siistinä. Turha trollimielessä tarkoitettu spammaaminen pois palvelimelta. 

 

6. Oman sisällön mainostaminen #selfpromote-kanavalla

Oman striimin tai esimerkiksi videoiden mainostamisen tulee tapahtua ainoastaan #selfpromote-kanavalla. Mikäli haluaa mainostaa tapahtumaa tai turnausta, voi siitä ilmoittaa #ilmoitustaulu. Jos kyseessä on hieman suurempi Overwatch-turnaus, ja haluat kunnon ilmoituksen, ota yhteyttä ylläpitäjiin!


Eläköitynyt Lucio-main ja Suomi OW ry varapuheenjohtaja. Olen vastuussa Suomi OW:n someista ja turnaustoiminnasta. Kirjoitan artikkeleita Suomi OW:n nettisivuille. Twitter: @lassila_alex